12  هرم رشد فکری 8

ساخت وبلاگ

خلاقیت و چالش های آن

وقتی بشر از قدرت فکر خود خوب استفاده کرد و بدنبال معنا و مفهوم زندگی بود آنوقت است که ماحصل اندیشه و فکر او جهت پیدا می کند و در راستای بالا بردن کیفیت زندگی به حرکت در می آید و او را در مسیر کشف ناشناخته ها قرار می دهد و این کشف و شهودهای او در آثار جدید و خلاقانه تبلور پیدا می کند و روند زندگی را رو به رشد نگه می دارد.

البته رسیدن به این مرحله نه تنها مستلزم طی مراحل نه گانه قبل خود است بلکه نیاز به استقامت و پایداری در راه خلق اثر یا ایده ای است که فرد آن را ساخته و پرداخته یا کشفی است که قبل از او دیگران متوجه آن نبوده اند. اما قسمت سخت کار شناساندن و فهماندن آن به دیگرانی است که هیچ آشنایی با آن ندارند و این مشکل در جوامعی که نظام های مالکیت فکریِ قوی و آموزشیِ فعال و رو به رشدی دارند به مقدار زیادی تسهیل شده است اما اتفاق بد در جوامعی رخ می دهد که نه تنها نظام های آموزشی فعالی ندارند که به دلیل جمود فکری حاکم بر اداره کنندگان آن، اساسا کارهای خلاقانه و فعالیت های نو در ابتدا محکومند مگر اینکه در جایی بتوانند در راستای التیام ترس ها و وحشت از تنهایی و نیاز به قدرتی که در اثر انحراف از مسیر رشد فکری به آن چون هوا برای بقا نگریسته می شود و نتیجه آن که سبب شده نتوانند از مراحل اولیه رشد فکری به سلامت عبور کرده و در همان قاعده هرم بمانند، مورد سوء استفاده قرار گیرد؛؛؛؛؛

در واقع آنها نه تنها با خالقان ایده های نو و فعالیت های خلاقانه در جنگند که همواره در تلاشند که ایده های نو را به نفع اهداف خود غصب و بر ضد بشریت و صلح و آشتی و آرامش نوع بشر و حتی دیگر موجودات و زمین بکار گیرند. چرا؟؟؟

چون آنها بدلایل خود خواسته ای چون خودخواهی و خود بزرگ بینی و تکبر توان درک معنا و مفهوم زندگی و هدف آفرینش را از دست داده اند.

آنها بر خلاف کسانی که روال رشد فکری را درست پیموده و به جایگاه اراده و اختیار خود پی برده و مسئولیت اعمال و رفتار خود را پذیرفته اند، هیچگاه حاضر به پذیرش مسئولیت اعمال و رفتار خود نیستند و اثری که تصمیمات آنها توانسته در سرنوشت خودشان و دیگران بر جا گذارد را کتمان کرده و نمی پذیرند.

آنها بر خلاف کسانی که فردیت خود را به رسمیت شناخته و موقعیت های زندگی را حاصل پندار، گفتار و سپس کردار خویش می دانند و با این منش از ترس تنهایی رها می شوند و نیازی به اثبات خود و گرد آوری عده و لشکر برای در امان ماندن از خطرات و رهایی از ترس ها ندارند.

آنها همواره درصدد هستند با بکار گیری روش های استثماری که ناشی از ترساندن، بازی با باورهای اعتقادی و یا باج گیری های ناشی از شرارت و اگر نشد با تطمیع و باج دهی و شریک جرم کردن مردم آنها را در مقابل افرادی که به مرحله سوم رشد فکری رسیده اند قرار دهند.

اگر بخواهیم از دیدگاه اجتماعی نیز به این مسئله بپردازیم پر واضح است در جوامعی که نظام های آموزشی و پرورشی علمی و ساختارهای منظم و لوازم مدرن نظم بخشی به امور زندگی رشد و توسعه نیافته باشد یا در جوامعی که مذهب بدون داشت حد و مرز مشخصی در حال دخالت در همه امور زندگی مردم است، رسیدن به مرحله سوم رشد فکری نه تنها کار بسیار دشواری است که بیشترین فشار را هم از طرف مردمی که نتوانسته اند در مسیر درست رشد فکری قرار بگیرند و هم از طرف آنانی که مایل به حفظ شرایط موجود برای حفظ پایه های قدرت خود هستند دریافت می دارند.

هر چند این یک واقعیت انکار ناپذیر است که نبرد بین حق و باطل یا نیروهای خیر به عنوان کسانی که به مرحله سوم هرم رشد فکری رسیده اند با نیروهای شر که در قاعده هرم مانده اند یا تعمدا و از سر تکبر برای از راه بدر کردن مردم کمر همت بسته اند، همواره وجود خواهد داشت ولی شدت و ضعف آن بستگی زیادی به میزان رشد فکری مردمی دارد که در مرحله دوم هرم رشد فکری قرار گرفته اند.

اما از این واقعیت که بر طبق تجربه زیسته بشری بدست آمده نیز نمی توان بی توجه گذشت.

"به همان میزان که ادیان توانسته اند در معنا و مفهوم بخشی به زندگی بشر در زمین نقش داشته باشند سودجویان مذهبی نیز توانسته اند به عنوان کسانی که از اعتقادات مردم در جهت کسب منافع مادی و پایداری قدرت خود سوء استفادها کنند و مردم را از نعمت داشتن زندگی خوب و توام با آرامش محروم گردانند. بطوریکه اغلب به این نتیجه رسیده اند که بهتر است به ادیان و دستورات و مناسکی که هر دین برای تعادل بخشی به زندگی بکار می گیرد نیز پشت کنند"

+ نوشته شده در شنبه هفتم مرداد ۱۴۰۲ ساعت 21:21 توسط شب شکن  | 

آیا مایلید عینک تون را عوض کنید ؟...
ما را در سایت آیا مایلید عینک تون را عوض کنید ؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 629khordad13880 بازدید : 53 تاريخ : سه شنبه 10 مرداد 1402 ساعت: 17:26